Protese

Som erstatning for manglende tænder, er det muligt at fremstille aftagelige proteser. En delprotese bruges, hvis nogle tænder mangler, mens en helprotese bruges, hvis alle tænder mangler.

En delprotese kan sidde fast på to forskellige måder. Enten ved hjælp af bøjler, som griber om de resterende tænder. Ellers ved hjælp af en ’konuskonstruktion’, hvor protesen sidder fast på dobbeltkroner, hvilket er en yderkrone på protesen og en inderkrone på tanden. (Læs evt. om kroner under behandlinger) Derved undgås synlige bøjler på tænderne.

Helproteser sidder fast ved hjælp af et undertryk, som skabes mellem slimhinden og protesen. På denne måder suger protesen sig fast, når den sættes på plads.

Både del- og helproteser kan kombineres med implantatbehandling, så man opnår en bedre fastholdelse. (Læs evt. om implantater under behandlinger) Det kan især være svært at opretholde ”sugeevnen” i undermunden, og det kan implantater forbedre væsentligt. Protesebehandlinger anses generelt for at være det billige alternativ til enten broer eller implantater.

Receptionens åbningstider

Mandag08.00til17.00
Tirsdag08.00til16.00
Onsdag08.45til17.30
Torsdag08.00til15.30
Fredag08.00til13.45

Tidsbestilling