Hvis vi ikke får børstet vores tænder godt nok eller glemmer at bruge tandtråd, kan der komme huller/caries i tænderne. Huller er nødvendige at lave med fyldninger for at undgå smerte og ødelæggelse af tænderne. Dette skyldes, at bakterierne i munden får næring fra de madrester der ikke bliver fjernet ved tandbørstning og brug af tandtråd. Hvis et hul er brudt igennem emaljen på tanden, er det hensigtsmæssigt at behandle hullet, så tanden ikke bliver stærkt svækket. Et hul kan enten opdages af din tandlæge eller tandplejer, eller ved hjælp af røntgenbilleder. Huller i tænderne kan være uden symptomer, men kan også mærkes som isninger ved indtagelse af koldt eller som hvinen i tænderne ved indtagelse af søde sager.

Ved behandling af huller i tænderne, bruger vi plast som vores primære materiale. På denne måde, kommer vi bedst muligt problemerne til livs samt får en kosmetisk tandlignende fyldning.

Huller i tænderne kan forebygges ved, at du børster dine tænder grundigt, bruger tandtråd og går til tandlægen 1-2 gange årligt. På denne måde kan vi forebygge huller i dine tænder.