Rodbehandlinger

Der kan være flere årsager til, at en tand skal rodbehandles. Ofte skyldes det et stort hul i tanden, der har bredt sig så langt ind i tanden, at nerven er blevet betændt. I begyndelsen vil symptomerne som regel være smerte fra området, der i starten er karakteriseret ved kortvarige, skarpe jag ved fx tygning, varme eller kulde. Efter noget tid kan symptomerne ændre sig og blive af en mere murrende karakter og det kan være svært at udpege præcis, hvor smerten stammer fra. 

 

I visse tilfælde giver tanden ingen symptomer, selvom den er død. Dette betyder dog ikke, at tanden eller knoglen omkring har det bedre og ikke behøver behandling. Tværtimod kan betændelsen have nået at brede sig endnu mere, fordi du ikke har mærket noget til det og derfor ikke er gået til tandlægen. For at gendanne det generelle velvære i munden er det nødvendigt at rodbehandle.

 

Alt efter tandens generelle tilstand foreslås en kronebehandling efter endt observationstid af rodbehandlingen, da dette i mange tilfælde kan forlænge holdbarheden af tanden. 

Kontakt os

Du kan altid ringe os til os på tlf. +45 3542 1053 – ellers kan du maile eller bede om at blive ringet op.