Fyldninger

Hvis vi ikke får børstet vores tænder godt nok eller glemmer, at det også er vigtigt at bruge tandtråd, kan der komme huller i tænderne, der er nødvendige at lave med fyldninger. Dette skyldes, at bakterierne i munden får næring fra de madrester, der ikke bliver fjernet ved tandbørstning og brug af tandtråd. Hvis et hul er på vej til, eller allerede er brudt igennem emaljen på tanden, er det hensigtsmæssigt at behandle hullet, så tanden ikke bliver stærkt svækket. Et hul kan enten opdages af din tandlæge eller tandplejer, eller ved hjælp af røntgenbilleder, som det er vigtigt at få taget cirka hvert 2. år. Huller i tænderne kan være uden symptomer, men kan også mærkes som isninger ved indtagelse af koldt eller som hvinen i tænderne ved indtagelse af søde sager.

Ved behandling af huller i tænderne, bruger vi plast som vores primære materiale. På denne måde, kommer vi bedst muligt problemerne til livs samt får en kosmetisk tandlignende fyldning. Plastfyldningen bliver limet fast til tanden med en stærk lim, som sørger for, at den ikke kan falde ud igen.

Ved behandling af større huller eller knækkede tænder, er det også muligt at bruge porcelæns- eller guldindlæg. Disse fremstilles efter aftryk hos en tandtekniker og limes derefter fast på tanden. Guld bliver regnet for det stærkeste og mest holdbare af fyldningsmaterialerne.

Huller i tænderne kan forebygges ved, at du børster dine tænder grundigt, bruger tandtråd og går til tandlægen 1-2 gange årligt. På denne måde kan vi forebygge huller i dine tænder og sørge for, at dine tænder ikke svækkes.

Receptionens åbningstider

Mandag08.00til17.00
Tirsdag08.00til16.00
Onsdag08.45til17.30
Torsdag08.00til15.30
Fredag08.00til13.45

Tidsbestilling