Paradentose

Paradentose er en infektionssygdom, som altid begynder som tandkødsbetændelse. Dette skyldes, at der på tændernes overflade dannes det, der kaldes plak, som er en blanding af madrester og bakterier. Plak er til at begynde med blødt og forsvinder derfor ved grundig tandbørstning. Hvis plak ikke fjernes fra tanden, udvikler det sig til tandsten, og det er herefter ikke længere muligt at fjerne selv. I tandstenene opholder der sig sygdomsfremkaldende bakterier, som er skadelige for tandkødet og dermed fremkalder tandkødsbetændelse. Dette får tandkødet til at løsne sig fra tandens overflade, hvilket danner en tandkødslomme. Hvis tandkødslommen bliver for dyb, er det vigtigt at få hjælp af en tandlæge eller en tandplejer.

Der findes forskellige former for behandling af paradentose, som afhænger af sværhedsgraden. Ved den lette grad, begynder tandlægen eller tandplejeren med en tandrensning og afpudsning, som sørger for, at det er sværere for bakterierne at sætte sig fast og dermed lettere at holde tænderne rene. Det kan dog også blive nødvendigt at rense tandens rodoverflade, hvis der er opstået fordybede tandkødslommer. I værste tilfælde, vil det blive nødvendigt med kirurgisk behandling, hvor en justering af tandkødsgrænsen vil være nødvendig.

Paradentose kan forebygges ved god tandhygiejne i form af tandbørstning samt randrensninger hos din tandlæge. Det er ligeledes vigtigt, at du henvender dig til din tandlæge, hvis du har smerter i dit tandkød. På denne måde kan vi hjælpe dig bedst muligt samt sørge for, at paradentosen ikke udvikler sig.

Oesterbro-Tandlaegerne-Koebenhavn-Paradentose_02

 

Receptionens åbningstider

Mandag08.00til17.00
Tirsdag08.00til16.00
Onsdag08.45til17.30
Torsdag08.00til15.30
Fredag08.00til13.45

Tidsbestilling