Kroner og broer

Krone: Hvis din tand har mistet en større del af sin tandsubstans, er det muligt at forstærke den med en krone, der omslutter hele tanden.

Bro: Hvis du mangler én eller flere tænder, er det muligt at erstatte disse, hvis du har nogle velfungerende, fastsiddende nabotænder. Hermed forsynes nabotænderne med kroner, der loddes fast til et metalskelet, som bærer erstatningstænder for de manglende tænder. På denne måde dannes der en bro.

Når man laver en krone eller en bro, tager man et aftryk af tænderne. Disse aftryk sendes videre til en tandtekniker, som støber en gipsmodel og fremstiller en krone/bro ud fra denne. Når kronen eller broen er færdig, sendes den tilbage til tandlægen, hvor den bliver prøvet og justeret på patienten for herefter at blive cementeret fast. Behandlingen kan derfor ikke gøres færdig på et enkelt besøg og er ofte mere kostbar end andre behandlinger.

Kroner og broer kan fremstilles i enten guld, guld/keramik eller i ren keramik. Keramikkroner giver ofte en krone, der er svær at skelne fra den naturlige tand. Guld er dog et mere solidt og slidstærkt materiale, som giver maksimal holdbarhed. Tal med din tandlæge om, hvad du helst vil have.

Receptionens åbningstider

Mandag08.00til17.00
Tirsdag08.00til16.00
Onsdag08.45til17.30
Torsdag08.00til15.30
Fredag08.00til13.45

Tidsbestilling