Implantat

Nogle af os kan komme i den uheldige situation at miste en eller flere af vores tænder. Tabet af tænder kan have stor indvirkning på vores livskvalitet. Det kan medføre sundhedsmæssige og sociale gener at mangle tænder.

Tandmangel kan medføre nedsat evne til at forarbejde føden og derved kan det have indflydelse på den generelle sundhedstilstand.

Derudover kan manglende tænder medfører at vores kæbeknogle langsomt svinder ind (atrofierer) da den ikke bliver brugt. Det kan gøre det sværere at behandle tandmangel på et senere tidspunkt

Med tandimplantater er der mulighed for at genskabe et sundt og naturligt tandsæt igen. Et implantat er en kunstig tandrod som gror fast i kæben og føles som en naturlig tand.

Et implantat har mange anvendelsesmuligheder; et implantat kan bruges til at erstatte en enkelt mistet tand – og dette uden at skulle behandle nabotænderne (som man er nødt til, når man fx laver en bro), derudover kan implantater bl.a. anvendes som “protese-ankre”, så protesen sidder bedre fast og du derfor ikke skal bekymre dig, når du spiser eller taler.

Vi arbejder hovedsagligt med to systemer her på klinikken:

Straumann systemet som stammer fra Schweiz og er markedsførende indenfor implantater. Systemet er meget velafprøvet og kan i nye uafhængige studier fremvise den bedste succesrate af alle implantat systemer.

https://www.straumann.com/

Derudover anvender vi også Ultra Korte implantater fra Bicon i USA. Disse er ned til 5mm korte, modsat de traditionelle, som typisk er 8-14mm. Der er mange fordele ved Bicons Ultra Korte Implantater for dig som patient. Dette ses bl.a. igennem et mindre operativt indgreb da implantaterne kan anvendes i områder hvor der normalt ikke er plads til implantatbehandling.

http://www.bicon.com/

Vi kan naturligvis servicere og viderebehandle på alle gængse implantat systemer som bliver anvendt.

Klinikken tandlæger er medlem af

DSOI – Dansk Selskab for Oral Implantologi

ITI – International Team for Implantology

EAO – European Association for Ossointegration

Receptionens åbningstider

Mandag08.00til17.00
Tirsdag08.00til16.00
Onsdag08.45til17.30
Torsdag08.00til15.30
Fredag08.00til13.45

Tidsbestilling